برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

کشتار یوز ایرانی با نفت | اعتراض دوستداران محیط زیست به مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی

  • کد خبر: ۸۷۵۲۸
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
  • ۱
کشتار یوز ایرانی با نفت | اعتراض دوستداران محیط زیست به مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی
اسم یوزپلنگ ایرانی که به گوشمان می‌خورد، قبل از هر چیز دیگر، واژه «انقراض» همراه با یک تابلو زرد رنگ خطر در ذهنمان تصویر می‌شود. حالا در جدیدترین مورد مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی فریاد دوست داران محیط زیست را بلند کرده است.

الهام حبشی | شهرآرانیوز؛  در این سال‌ها پویش‌های بسیاری تشکیل شده است و حامیان محیط زیست برای حفظ این گونه کمیاب حیوانی تلاش فراوان کرده اند. حتی سال ۱۳۹۵ سازمان ملل متحد برای حفظ نسل یوزپلنگ ایرانی، ۴۷ هزار دلار پرداخت کرده است.

افزون بر این در همان سال بیمه گذار یوز ایرانی مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان بابت غرامت ۴ ساله، در قبال حفظ جان و جمعیت این حیوان پرداخت کرد. سال بعد ۱۰۰ میلیون تومان دیگر بابت تلف شدن ۲ یوز ایرانی از بیمه گرفته شد.

با تمام کمک ها، حمایت ها، پویش ها، مناظرات و سخنان بسیار، گویا هنوز هیچ اقدام مؤثری برای فراهم آوردن شرایطی بهتر انجام نشده است. تعداد یوز‌های ایرانی روز به روز کمتر می‌شوند و در آخرین اخبار‌های مختلف آمده است که تعداد این حیوان در سراسر کشور چیزی بین ۳۰ تا نهایت ۷۰ قلاده رسیده است.

وخامت ماجرا بیشتر خواهد شد اگر بدانید در میان یوز‌های باقی مانده، تعداد نر‌ها خیلی بیشتر از ماده‌ها است. این یعنی آسیب به جان یک ماده مساوی است با نزدیک شدن هر چه بیشتر به نقطه پایان. یوزپلنگی که از نوع منحصربه فرد آن‌ها تنها در ایران وجود دارد و به همین سبب است که یوز ایرانی خوانده می‌شوند.

حیواناتی که نه تنها شرایط زندگی برای آن‌ها آسوده‌تر نشده است بلکه روز به روز و بیش از پیش به قلمرو آن‌ها تعدی شده و و این اتفاقات زنده ماندن را برایشان دشوارتر ساخته است. چند روزی است که خبر مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی، صدای اعتراض دوست داران محیط زیست را بلند کرده است.

مالچ پاشی یکی از راهکار‌ها برای تثبیت خاک و جلوگیری از ایجاد ریزگردهاست؛ راهکاری که مسئولان بدون توجه به عوارض چند برابری، آن را به مرحله اجرا گذاشته اند؛ چون راحت‌ترین و ارزان‌ترین راهکار است.

راهکاری که ریزگرد‌ها را سرجایشان می‌نشاند، اما محیط زیست را آلوده کرده؛ به باروری خاک آسیب زده است و موجودات زنده را از گیاهان گرفته تا حیوانات قلع و قمع خواهد کرد. حالا کویر‌های خراسان جنوبی که محیط زندگی تعدادی از بازماندگان یوز ایرانی است، نفت کش می‌شوند. حیواناتی که تا دیروز در برهوت کویر، طعمه‌ای برای پر کردن شکم هایشان پیدا نمی‌کردند و از تولیدمثل و زادوولد مأیوس شده بودند، حالا چگونه می‌توانند با آشیانه‌ای که آغشته به نفت می‌شود، جان سالم به در برده و نفس بکشند؟

یوزپلنگ‌هایی که اگر به زبان می‌آمدند، کلام واحدشان این بود:«حفاظت و حمایت و پویش نمی‌خواهیم، خانه ما را به نفت نکشید...»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
0
0
سلام.تورابع خدا.اگه نمیتونیدازیوزماده توله بگیریدازکشورهای دیگه مثل هند کمک بگیرید.این غرورراکناربذاریدخواهشآ
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->