راهکار‌های از بین بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی استان برچیده خواهد شد رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایران  کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟
سرخط خبرها

کشتار یوز ایرانی با نفت | اعتراض دوستداران محیط زیست به مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی

  • کد خبر: ۸۷۵۲۸
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
  • ۱
کشتار یوز ایرانی با نفت | اعتراض دوستداران محیط زیست به مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی
اسم یوزپلنگ ایرانی که به گوشمان می‌خورد، قبل از هر چیز دیگر، واژه «انقراض» همراه با یک تابلو زرد رنگ خطر در ذهنمان تصویر می‌شود. حالا در جدیدترین مورد مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی فریاد دوست داران محیط زیست را بلند کرده است.

الهام حبشی | شهرآرانیوز؛  در این سال‌ها پویش‌های بسیاری تشکیل شده است و حامیان محیط زیست برای حفظ این گونه کمیاب حیوانی تلاش فراوان کرده اند. حتی سال ۱۳۹۵ سازمان ملل متحد برای حفظ نسل یوزپلنگ ایرانی، ۴۷ هزار دلار پرداخت کرده است.

افزون بر این در همان سال بیمه گذار یوز ایرانی مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان بابت غرامت ۴ ساله، در قبال حفظ جان و جمعیت این حیوان پرداخت کرد. سال بعد ۱۰۰ میلیون تومان دیگر بابت تلف شدن ۲ یوز ایرانی از بیمه گرفته شد.

با تمام کمک ها، حمایت ها، پویش ها، مناظرات و سخنان بسیار، گویا هنوز هیچ اقدام مؤثری برای فراهم آوردن شرایطی بهتر انجام نشده است. تعداد یوز‌های ایرانی روز به روز کمتر می‌شوند و در آخرین اخبار‌های مختلف آمده است که تعداد این حیوان در سراسر کشور چیزی بین ۳۰ تا نهایت ۷۰ قلاده رسیده است.

وخامت ماجرا بیشتر خواهد شد اگر بدانید در میان یوز‌های باقی مانده، تعداد نر‌ها خیلی بیشتر از ماده‌ها است. این یعنی آسیب به جان یک ماده مساوی است با نزدیک شدن هر چه بیشتر به نقطه پایان. یوزپلنگی که از نوع منحصربه فرد آن‌ها تنها در ایران وجود دارد و به همین سبب است که یوز ایرانی خوانده می‌شوند.

حیواناتی که نه تنها شرایط زندگی برای آن‌ها آسوده‌تر نشده است بلکه روز به روز و بیش از پیش به قلمرو آن‌ها تعدی شده و و این اتفاقات زنده ماندن را برایشان دشوارتر ساخته است. چند روزی است که خبر مالچ پاشی نفتی در خراسان جنوبی، صدای اعتراض دوست داران محیط زیست را بلند کرده است.

مالچ پاشی یکی از راهکار‌ها برای تثبیت خاک و جلوگیری از ایجاد ریزگردهاست؛ راهکاری که مسئولان بدون توجه به عوارض چند برابری، آن را به مرحله اجرا گذاشته اند؛ چون راحت‌ترین و ارزان‌ترین راهکار است.

راهکاری که ریزگرد‌ها را سرجایشان می‌نشاند، اما محیط زیست را آلوده کرده؛ به باروری خاک آسیب زده است و موجودات زنده را از گیاهان گرفته تا حیوانات قلع و قمع خواهد کرد. حالا کویر‌های خراسان جنوبی که محیط زندگی تعدادی از بازماندگان یوز ایرانی است، نفت کش می‌شوند. حیواناتی که تا دیروز در برهوت کویر، طعمه‌ای برای پر کردن شکم هایشان پیدا نمی‌کردند و از تولیدمثل و زادوولد مأیوس شده بودند، حالا چگونه می‌توانند با آشیانه‌ای که آغشته به نفت می‌شود، جان سالم به در برده و نفس بکشند؟

یوزپلنگ‌هایی که اگر به زبان می‌آمدند، کلام واحدشان این بود:«حفاظت و حمایت و پویش نمی‌خواهیم، خانه ما را به نفت نکشید...»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
0
0
سلام.تورابع خدا.اگه نمیتونیدازیوزماده توله بگیریدازکشورهای دیگه مثل هند کمک بگیرید.این غرورراکناربذاریدخواهشآ
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->